Skip to main content

Frugtsyre behandling

Til alle dem, der ønsker at nørde lidt ekstra i, hvorfor det der frugtsyre nu er så godt?

 

Lad os starte med; Hvad er frugtsyre egentlig?

Frugtsyre er et koncept der i sin tid, blev bygget på glycolsyre, også kaldet AHA.
AHA er i mellemtiden blevet en forkortelse for alfahydroxyacids og er et samlet begreb, for en række forskellige organiske syrer, der bruges i hudpleje. 

Glycolsyre er den bedst kendte frugtsyre og stammer fra rørsukker. Så findes der Citric Acid som kommer fra citron syre. Malic Acid stammer fra æblesyre og Mandelic Acid som er mandelsyre.
Lactic Acid er mælkesyre er også meget brugt og til sidst Tartaric Acid som er vinsyre. Alle de forskellige syrer kan bruges som kemiske peelinger, på forskellige måder, til at løse forskellige “hudproblemer”. 

 

Syre direkte på huden? Hvordan det?
Frugtsyre som fx glycolsyren, er altså en kontrolleret koncentration af syre, som smøres på huden og det øverste døde lag celler fjernes. Glykolsyren opløser de døde celler og også limen, der binder de døde celler sammen. Resultatet af det, bliver en hud som er mere blød, glat og ser yngre og sundere ud.

Frugtsyre findes både i produkter, man kan købe til hjemmebrug og i produkter som vi bruger i professionelle behandlinger. I forbindelse med behandling, er frugtsyren typisk i meget højere koncentrationer end i produkter til hjemmebrug og må derfor kun bruges, af særligt uddannet personale.  

Hvordan virker det?
I de høje koncentrationer sker magien! Det gør det, fordi molekylerne i syren penetrerer de øverste hudlag og stimulerer celledannelsen. Altså, skubber til og sætter gang i dernede hvor cellerne bliver “lavet”. Denne proces er ret vigtig, da den faktisk jo ældre man bliver, bliver langsommere og langsommere. Det ofte også er denne proces, der er i ubalance, når man døjer med uren hud som fx. akne. Ved akne fjerner glykolsyren hornlaget over propperne (hudormene) så talget kan komme ud, og derved forbedres aknen markant.
Summa sumarum er, for at bibeholde en frisk og smidig hud, er det vigtigt at have en god cellefornyelses process. 

Hvorfor er frugtsyre så godt til mig? Jeg har hverken urenheder eller akne?

Når vi bliver ældre, sker der nogle ændringer i kollagen molekylerne. De krymper sammen og bliver stivere. Det samme sker lidt med de elastiske fibre, som mister deres elasticitet og falder sammen. Det gør, at huden ser grå, slap og rynket ud. Denne aldringsproces fremskyndes fx. især, når huden bliver udsat for solens UVA og UVB stråler eller mangel på pleje. 


Frugtsyren kan i høje koncentrationer penetrere dybere ned i huden, under det yderste hudlag ligger det lag som hedder læderhuden (dermis). Det er her de kollagene og elastine fibre befinder sig. Jo højere koncentration af AHA, jo dybere trænger syren ned og jo større er effekten. Det er de høje koncentrationer AHA vi arbejder med, når vi laver frugtsyre behandlinger på klinikken.

Hvad sker der så, dernede i huden?

Når frugtsyren når ned til læderhuden og fibrene, har den en udglattende effekt på rynker, fordi den den booster cellerne med ny energi og “vitaminer”. Det er nemlig også i læderhuden hvor hyaluronsyre befinder sig. Hyaluronsyre findes naturligt i kroppen og den er med til at optage fugt i huden, give fylde og holde huden smidig.

Hvis hudcellerne er “trætte” og “gamle”, så fosser “vandet” ud af cellerne. Uanset hvor mange liter vand, du drikker på en dag. Frugtsyren hjælper til, med at binde fugten (vandet) i cellerne, ved at tilføre huden hyaluronsyre. Dette er en vigtig spiller i god hudpleje, da hyaluronsyren er verdensmester til at binde vandpartiklerne til cellerne og dermed får huden et yngre, mere fast og plumped udseende.

Men hvad så bagefter? Gør det ondt og er jeg helt rød i ansigtet?
Nej, mange tror fejlagtigt, at en frugtsyre behandling giver voldsom rødme og irritation på huden. Dette er ikke tilfældet. Syren er, som skrevet tidligere, meget afbalanceret efter hudens PH-værdi, og vi holder i behandlingen altid nøje øje med huden. Der er forskellige faktorer der spiller ind, når vi planlægger et frugtsyre forløb. Det er blandt andet, hvordan hudens tilstand er, brug af hjemmepleje, er man i medicinsk behandling, som gør huden tyndere end normalt eller er man gravid. Det snakker vi altid om, inden behandling start. Men som udgangspunkt, kan alle tåle frugtsyre behandling. 

Der er ingen rødme eller irritation efter behandlingen og man kan som regel også bruge makeup straks efter. Det er meget almindelig at der kan komme en lille form for afskalning af huden. Det er de døde hudceller, som bliver frastødt og det er som regel væk efter et par dage. Nogle oplever ingen afskalning.

Hvis man gerne vil have hurtig effekt, anbefales et kurforløb, hvor vi arbejder intensivt med det pågældende “problem”. Dette gøres med 6 x behandlinger med 7-10 dages interval. Bedste og hurtigste effekt fås, når hjemmepleje produkterne kombineres med frugtsyrepeelingerne i klinikken.

SE PRISERBOOK ONLINE

Priser

Priori Wellness med frugtsyre

(90 min.)

kr. 855,-

Priori Frugtsyre 45 min.

(45 min.)

kr. 535,-